Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Savanorystės diena 2023

  • Paskelbta: 2023-12-14
  • Kategorija: Renginiai

Minėjome Savanorystės dieną 2023

Siekiame, kad mūsų progimnazijos mokiniai kiekvieną dieną pajustų prasmingą gyvenimą mokykloje. Savanoriška veikla – tai galimybė kiekvienam panaudoti savo žinias ir patirtį, realizuoti savo pomėgius, susirasti naujų draugų, tapti reikalingu kitiems, gerai praleisti laisvalaikį, įsitraukti į darbą ir dalyvauti visuomenės gyvenime. Įgyvendindami projekto ,,Mokyklos – Europos parlamento ambasadorės“ (MEPA) veiklas 2023 m. gruodžio 4-8 d. progimnazijoje kalbėjome apie savanorystės prasmę ir galimybes. Gruodžio 5 d. 8a, 8b,8c,8d,8e klasių mokiniai susitiko su Raudonojo kryžiaus organizacijos darbuotojais ir savanoriais. Susitikime mokiniai ir mokytojai sužinojo ne tik apie Raudonojo kryžiaus organizaciją, savanorystės galimybes, jaunimui skirtas programas, bet dalyvavo pirmosios pagalbos 6 įgūdžių užsiėmimuose. Vėliau 5-8 klasių mokiniai, dalyvaujantys savanoriškoje veikloje, pristatė savo patirtį tradicinėje progimnazijos mokinių SAVANORYSTĖS MUGĖJE 2023, kurią organizavo Mokinių taryba, jaunesnieji MEPA projekto ambasadoriai (mokinių tarybos kuratorė Janė Radziulienė, MEPA projekto koordinavimo grupės narė).

Gruodžio 4-8 dienomis vyko DORINIO UGDYMO PAMOKŲ SAVAITĖ, skirta taip pat savanorystės prasmei aptarti: 5 klasių mokiniai diskutavo temomis „Savanorystė –  galimybė  atrasti mėgstamiausią, prasmingiausią veiklą“ ir "Ką gali mūsų rankos?" 6 klasių mokiniai analizavo, ar  „Savanorystė – Mada ar gyvenimo prasmė“ "Ar gailestingumo darbams pašaukti tik šventieji?". 7 klasių mokiniaiai atliko kūrybinius darbus temomis „Savanorystė – savęs pažinimui ir gebėjimų išbandymui“ ir  "Aš esu čia!", o 8 klasių mokiniai diksutavo tema „Savanorystė – galimybė realizuoti, atrasti save“ ir "Savanorystė augina draugystę".,,Savanorystės jėga“  Bažnyčios socialinis mokymas apie savanorystę. Dorinio ugdymo (etikos ir tikybos) pamokas organizivo: etikos vyresnioji mokytoja Janė Radziulienė. tikybos mokytoja Vaida Šlepikienė. tikybos mokytoja Gražina Kužun.

Taip pat ir kitų dalykų pamokose buvo aptarta savanorystės tema. Anglų kalbos pamokose 5 klasių mokiniai (anglų kalbos mokytoja  Evelina Streckienė) gilinosi į temą  "Barnardo's - Giving Children a Helping Hand" - "Savanorystė Barnardo's vaikų centruose Jungtinėje Karalystėje". 6-8  klasių mokiniai anglų kalbos pamokose (anglų kalbos mokytoja metodininkė Rasa Sutkienė) rašė rašinėlius tema „Volunteering“. 8a klasės mokinių vokiečių kalbos pamokose (vokiečių kalbos mokytoja ekspertė Dalia Simanavičienė) įgyvendino projektinį darbą tema „Savanoriavimo galimybės Lietuvoje ir Vokietijoje“.

Mokinių taryba, jaunesnieji MEPA projekto ambasadoriai, 3, 4 ir 6 klasių mokiniams organizavo savanorystės pamokas tema „Kas yra Savanorystė?“ ir  ,,Savanorystės idėjos ir kaip prisidėti prie savanoriavimo“.

Savanorystės dienos 2023 progimnazijoje renginius organizavo MEPA projekto MEPA projekto koordinavimo grupė: pavaduotoja ugdymui Ilona Šumskienė, tikybos vyresnioji mokytoja Janė Radziulienė, tikybos vyresnioji mokytoja Vaida Šlepikienė, istorijos mokytojas Robertas Sruoga, pradinio ugdymo mokytoja Kristina Šukelytė, geografijos mokytoja Viktorija Bartašiūtė.

https://www.youtube.com/shorts/vS4LDFUv4ng 

 

Informaciją parengė Janė Radziulienė,

dorinio ugdymo vyresnioji mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos