Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Europos kalbų dienos minėjimas

  • Paskelbta: 2023-09-28
  • Kategorija: Renginiai

Europos kalbų dieną minėdami, pabrėžėme kalbų mokymosi svarbą bei įvairių kultūrų pažinimą.

4a, 4b, 4c, 4d klasių mokiniai, vadovaujami mokytojų Virginijos Bajoriūnienės ir Martynos Razmaitės, dalyvavo Europos kalbų dienos minėjime. Mokiniai aptarė kalbų svarbą ir įvairovę, susipažino su Europos šalių tradicijomis ir papročiais, parengė kūrybinius darbus, iliustruodami Europos šalių vėliavas ir svarbius kalbos žodžius.

6b klasės mokiniai vyko į Lietuvių kalbos institutą ir dalyvavo edukacijoje ,,Paliesk kalbą rankomis“.

Edukacijoje žaismingai buvo pristatyta kalbos kilmė, lietuvių kalbos istorija, atskleistas lietuvių kalbos išskirtinumas bei vieta pasaulio kalbų kontekste. Unikalūs, interaktyvūs eksponatai – kalbos žaislai – leido kiekvienam paliesti kalbą rankomis ir  pajusti jos savitumą.

Mokiniai įsitikino, kad kalba – tai ne tik gramatika ir skyryba, tai gyvas, įdomus reiškinys, kuriuo galima žaisti ir kurį net galima paliesti rankomis!

Išvyką organizavo klasės vadovė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Birutė Vaiciukevičienė, lydėjo bibliotekininkė Audronė Vilkevičienė.

Tarptautinei Europos kalbų dienai paminėti, progimnazijos Aktų salėje vyko Europos kalbų viktorina „Guess the Language“, skirta progimnazijos 5–8 kl. mokiniams . Klausydamiesi dainų, mokiniai spėliojo, kokia kalba dainuojama. Skambėjo dainos, aidėjo džiaugsmo šūksniai ir lydėjo teigiamos emocijos. Viktoriną parengė anglų kalbos mokytojos Kristina Tokarienė ir Evelina Streckienė, renginio vedėjos – 7A klasės mokinės Rugilė Pranarauskaitė ir Aurėja Matulevičiūtė. Viktorinos nugalėtojai buvo apdovanoti prizais – anglų kalbos 10-tuko kuponais.

7A ir 7C klasių mokiniai anglų kalbos pamokoje, vadovaujami mokytojos Evelinos Streckienės, kūrė plakatus tema „European Countries and Languages“ („Europos šalys ir kalbos“). Mokiniai ugdė pažinimo, komunikavimo, kūrybinę ir kultūrinę kompetencijas, ieškodami informacijos apie savo pasirinktas šalis, rengdami plakatus ir pristatydami savo kūrybinius darbus bendraklasiams. Mokiniai išvertė ir išmoko po kelis žodžius kitomis Europos šalių kalbomis, surinko ir pristatė nemažai įdomių ir negirdėtų faktų.

7-8 klasių mokiniai su vokiečių kalbos mokytoja eksperte Dalia Simanavičiene, rusų kalbos mokytoja Kamile Tumul, prancūzų kalbos mokytoja Aušra Jackūne parengė projektus „Šalys-kalbos-dėlionės". Pertraukų metu mokiniai dėliojo šalis, išmoko pasisveikinti Europos šalių kalbomis. Dailės pamokų metu 5-8 klasių mokiniai su mokytoja eksperte Jurga Sidabriene iliustravo spalvas, parašė tekstus lietuvių - vokiečių kalbomis ir savo darbais papuošė mokyklą. Ilgųjų pertraukų metu Aktų salėje vyko koncertai. Mokiniai dainavo lietuviškai, angliškai, vokiškai, afrikietiškai, nors tai ir ne Europos kalba. Mokinius parengė muzikos mokytojos metodininkės Aušra Banikonienė ir Daiva Kurcevičienė. Dailės vyresnysis mokytojas Marius Baliulevičius parengė mokinių darbų parodą ir pradžiugino mokyklos bendruomenę.

Progimnazijos direktorė Daiva Briedienė palinkėjo visiems mokytis užsienio kalbų, kalbėti ir dainuoti jomis, pabrėžė mokymosi bei bendrystės svarbą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos