Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Kviečiame dalyvauti skaitymo akcijoje

  • Paskelbta: 2023-12-14
  • Kategorija: Renginiai

Kviečiame progimnazijos bendruomenę dalyvauti skaitymo akcijoje ,,Padovanok knygą mokyklos bibliotekai. Akcija Vyksta nuo 2023 m. lapkričio 27 iki 2023 m. gruodžio 22 d.

Rūpinamės mokinių skaitymo gebėjimais. Rengdami progimnazijos Ugdymo planą 2023-2024, 2024-2025 m. m. numatėme, kad visų dalykų pamokose sieksime kuo geresnių skaitymo gebėjimų – taikysime skaitymo strategijas, o per lietuvių kalbos pamokas kiekvienas mokinys per mokslo metus savarankiškai perskaitys 7-10 pasirinktas meninės vertės knygas. Puoselėjame ir kitas progimnazijoje su skaitymu susijusias tradicijas. Kiekvieną mėnesį progimnazijos bibliotekoje lankytojams primenama apie rašytojų, poetų ar net knygų jubiliejus. Štai lapkričio 20-ąją minėjome vaikų mylimos poetės, Nacionalinės premijos laureatės Violetos Palčinskaitės  80-asis gimtadienį.

Lapkričio 16 dieną vyko 1-4 kasių meninio skaitymo konkursas „Ant žodžio sparnų”. 1-2 klasių nugalėtoja tapo Rugilė iš 2e klasės ir 3-4 klasių Goda iš 4c klasės. 

Jau ketvirti metai dalyvaujame Šiaurės šalių literatūros savaitėje. Lapkričio 20-24 dienomis 1-4 klasėse prasidėjo tamsiais rytais prigesinus šviesas ir užsidegus žvakes skaitymai vaikams ,,Auštant“. Mokiniai klausėsi ištraukų iš A. Lindgren knygos ,,Naujos Emilio išdaigos“. Vėliau diskutavo apie to laikmečio kalėdines tradicijas, gerus Emilio  ketinimus bei sumanymus.

Dvi klasės skaitė aktų salėje - jaukioje aplinkoje, kuri  suteikė abipusį džiaugsmą ir  bendrystės pojūtį. Trečiokai skaitė pirmokams, o ketvirtokai antrokams pasakas ir trumpas istorijas apie tai, kaip skirtingose pasaulio šalyse švenčiamos Kalėdos ir kokia yra tradicijų įvairovė.

Mokiniai džiaugėsi pasakojimais ir dalijosi savo šeimos Kalėdų tradicijomis, papročiais bei lūkesčiais. Per mokinių rudens atostogas progimnazijos Mokinių taryba tradiciškai pakvietė 1-4, 5-8 klasių bendruomenes prasmingai leisti laiką skaitant. Kiekvienas mokinys per atostogas turėjo perskaityti pasirinktą knygą, po atostogų ją aptarti su klasės draugais ir apibendrinti kalsės skaitymo patirtį plakate, kuriuos galima pamatyti: 1-4 klasių I aukšto dešinėje (prie 102 kabineto), o 5-8 klasių prie 301 kab.

Skaitykime - atraskime save ir pasaulį!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos