Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Pasaulinė žemės ir vandens diena

  • Paskelbta: 2023-03-30
  • Kategorija: Renginiai

Pasaulinė Žemės diena minima kovo 20 - 21 d. Visuomeninės organizacijos nuo 1970 m. šią dieną mini balandžio 22 d.

Pasaulinę Žemės dieną Jungtinės Tautos oficialiai paskelbė 1971 m. Žemės dienai buvo pasirinktas pavasario lygiadienis - laikas, kai dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio taškuose. Lietuvai atgavus Nepriklausomybę, Žemės dienos iniciatorius John McConnell kreipėsi į mūsų tautą, ragindamas tapti Žemės globėjais, o pavasario ekvinokciją, kuri skirtingose planetos vietose yra kovo 20 - 21 d., minėti kaip Pasaulinę Žemės dieną.


Kovo 1-27 dienomis mūsų progimnazijos mokiniai taip pat gilinosi į gamtos pažinimo, apsaugos temas.

7a, 7b, 7c, 7d, 7e klasių mokiniai dalyvavo biologijos mokytojos Rūtos Banišauskės ir geografijos mokytojos Viktorijos Bartašiūtės organizuotoje viktorinoje „Žemės dienos" tema. I-ąją vietą užėmė 7c klasė, II-ąją vietą  - 7a, o 7e užėmė III-ąją vietą!

Minint Pasaulinę Žemės dieną progimnazijoje vyko ir 5-6 klasių mokinių gamtos mokslų olimpiada. Mokiniai tikrino savo žinias ir gebėjimus atlikdami užduotis Moodle aplinkoje. Olimpiadą organizavo ir užduotis virtualioje aplinkoje sudarė gamtos mokytoja chemijos mokytoja ekspertė Vida Armonaitė.

Olimpiados prizininkai:

5 klasių grupėje

Agnė B. 5b kl. - 1 vieta, Orintas U. 5b kl. - 2 vieta, Lukas P. 5b kl. - 3 vieta

6 klasių grupėje

Algirdas Š. 6b kl. - 1 vieta, Benas B. 6b kl. - 2 vieta, Saulė K. 6b kl. - 3 vieta

Kovo mėnesį, minint Žemės dieną, 8 klasių mokiniai prisidėjo prie pasaulinio judėjimo „Save Soil" („Išsaugokime dirvožemį").Įkvėpti dokumentinio filmo „Save soil - our very body", mokiniai kūrė meninius darbus, plakatus, skaitė pranešimus, taip skleisdami žinią apie būtinybę saugoti mus visus maitinantį, kai kuriose šalyse jau negrįžtamai nualintą Žemės išteklių - dirvožemį.

Kovo 22 d. minint Pasaulinę vandens dieną 5b ir 5c klasių mokiniai kartu su gamtos mokytoja chemijos mokytoja eksperte Vida Armonaite tyrinėjo ypatingas vandens savybes, gamino ir lygino sočiuosius ir nesočiuosius tirpalus, gamtinio indikatoriaus pagalba tyrė įvairių tirpalų savybes. Eksperimentuodami su vandeniu ir tirpalais mokiniai gilino žinias ir įgijo naujų kompetencijų.

8 klasių mokiniai pamokoje ,,Įdomioji chemija“ atsakydami į klausimus galėjo įsivertinti įgytas chemijos žinias, stebėdami įdomiuosius bandymus sužinojo kokių chemijos dalyko žinių įgis ateityje.

4b klasės mokiniai atliko kūrybinius darbus projektui, skirtam Žemės dienai ,,Mes saugome Žemę'' (pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Snieguolė Mažeikienė)

Kovo 27d. 5b ir 6b klasių mokiniai dalyvavo gamtos mokytojos Vidos Armonaitės organizuotame protmūšyje ,,Pažink gamtą“. Komandos rungėsi dviejuose turuose. Laimėtojų komandos buvo apdovanotos padėkos raštais ir mokytojos įsteigtais prizais.

Taip pat visus progimnazijos bendruomenės narius kviečiame apsilankyti Pasaulinės žemės ir vandens dienai organizuotojr 5c ir 5b klasių mokinių plakatų parodoje, tema ,,Žemė – mūsų namai".

 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos