Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Progimnazijoje minėjome Valstybės atkūrimo dieną

  • Paskelbta: 2023-02-20
  • Kategorija: Renginiai

1918 m. dvidešimties Lietuvos Tarybos signatarų pasirašytas dokumentas šaliai grąžino valstybingumą, išreiškė siekį kurti demokratišką valstybę bei padėjo pagrindą skleistis atvirai ir darniai pilietinei visuomenei. Minint šią datą, neretai pamirštamas ne ką mažiau svarbus vasario 16-ąją nutikęs įvykis: 1949 m. pasirašyta Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos Deklaracija.

Pasitinkant ir Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Simono Stanevičiaus progimnazijoje vyko daug renginių.

1b, 1e, 2a, 2b kl. mokiniai dalyvavo edukacinėje pamokoje ne mokykloje ir gilinosi į bičių valstybės valdymo subtilybes. Mokiniai pasigamino trispalve papuoštas žvakes ir sužinojo, kodėl bičių šeima yra mažoji nepriklausoma „valstybė“, kas šioje „valstybėje“ vadovauja, kas leidžia įstatymus, o kas saugo sieną? Kokia valdymo forma - demokratija ar monarchija - yra bičių šeimoje?

Progimnazijos Mokinių taryba drauge su kuratore, etikos vyresniaja mokytoja Jane Radziuliene ir direktore Daiva Briediene vasario 9 dienos ankstų rytą paminėjo Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną aplankydami Jono Basanavičiaus kapą. Prie vieno svarbiausių nepriklausomybės siekėjo kapo Rasų kapinėse mokiniai prisiminė Lietuvos kelią į nepriklausomybę bei Jono Basanavičiaus ir kitų signatarų nuopelnus siekiant laisvės. Buvo prisiminti ir Simono Stanevičiaus nuopelnai tautos kultūrai. Goda ir Mantas padeklamavo Maironio eilėraštį ,,Lietuva brangi", visi kartu sugiedojo Vinco Kudirkos ,,Tautišką giesmę", padėjo gėlių ir uždegė atminimo žvakelę. Mokiniai grožėjosi Rasų kapinėmis stabtelėdami prie Kazio Borutos, Mykolo Biržiškos, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir kitų iškilių asmenių, kūrusių Lietuvą, kapų.

6-8 kl. mokiniai kartu su geografijos mokytoja Viktorija ieškojo atsakymų į klausimus: ką reiškia laisvas, mylintis tėvynę žmogus, laisvė ir laisva valstybė? Mokiniai pamokų metu diskutavo apie Lietuvos valstybę, išreikšdami save piešė Lietuvos kartoschemas, kuriose nurodė, ką jiems reiškia būti laisvais.

Artėjančios šventės proga progimnazijoje suorganizuota ,,Kahoot“ viktorina ,,Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena“. Varžėsi 6 ir 7 klasių mokiniai. Iš šeštųjų klasių nugalėtojais tapo 6c klasė , o iš septintųjų – 7d klasė. Renginį organizavo lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Danguolė Kapočienė.

Verslumo laboratorijos būrelio mokiniai kartu su pradinio ugdymo mokytoja Snieguole Mažeikiene gamino suvenyrus su trispalvės simbolika ir sveikino Lietuvą su artėjančiu gimtadieniu.

Vasario 16-ąją mūsų bendruomenės šeimos dalyvavo šventinėje jaunimo eisenoje „Lietuvos valstybės keliu“ – drauge su kitų mokyklų bendruomenėmis džiaugėsi Laisve ir mėgavosi įspūdinga atmosfera sostinėje.

Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga paskelbėme konkursą „TAUTIŠKIAUSIA KLASĖ“. Balsavimas dėl tautiškiausios klasės titulo vyksta Simono Stanevičiaus facebook paskyroje iki kovo 7 dienos: https://www.facebook.com/staneviciaus

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos