Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Progimnazijos bendruomenė švenčia Vilnių

  • Paskelbta: 2023-01-25
  • Kategorija: Renginiai

Gimęs iš svajonės Vilnius šiais metais švenčia 700 metų. Legenda byloja, kad Lietuvos didysis kunigaikštis Gediminas medžiodamas vieną naktį apsistojo Šventaragio slėnyje. Sapne Gediminas išvydo geležinį vilką, stūgaujantį tarsi šimtai vilkų. Atsibudęs jis kreipėsi į žynį Lizdeiką, kad šis išaiškintų keistą sapną. Žynys paaiškino, kad staugiantis vilkas simbolizuoja čia stovėsiančią sostinę, apie kurią sklis garsas visame pasaulyje. Tad 1323 m. Gediminas jau siuntė laiškus Europos miestams, kviesdamas pirklius ir amatininkus apsilankyti mieste.

Neries ir Vilnelės upių santakoje įsikūrusi sostinė apjungia įvairų kultūros paveldą. Šimtametė architektūra, modernūs pastatai ir ypatinga gamta pačioje miesto širdyje kuria nepakartojamą harmoniją – Vilnius yra viena žaliausių Europos sostinių.

Progimnazijos mokytojų ir mokinių sukurta šventinė renginių bei pamokų programa apima septynių šimtmečių įvykius, per kuriuos miestas keitėsi daugybę kartų, o pokyčiai paliko ryškių pėdsakų šiuolaikiniame miesto veide.

Džiaugiamės, kad Simono Stanevičiaus progimnazija, kaip ir amžinai jaunas Vilnius, telkia verslius, besimokančius, drąsius bei tolerantiškus KŪRĖJUS.

Didžiuojamės miestu, kuris gali pasigirti turtinga istorija, didvyriška praeitimi ir atviru žvilgsniu į ateitį.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos