Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena

  • Paskelbta: 2023-01-13
  • Kategorija: Renginiai

Sausio 13-osios rytas progimnazijoje prasidėjo tradicine Mokinių tarybos akcija Prisisek prie širdies neužmirštuolės žiedą. Tarybos nariai dalijo neužmirštuolių žiedus ir priminė bendruomenei apie dienos svarbą.

Vėliau, 8.00 val., progimnazijos kieme, dalykų kabinetuose ir kitose erdvėse vyko akcija Atmintis gyva, nes liudija. Visi ant palangių uždegėme vienybės, atminimo ir pergalės žvakutes, tyla ir rimtimi pagerbėme žuvusius laisvės sargyboje. Mokiniai ir mokytojai dalijosi prisiminimais, įžvalgomis apie Lietuvai svarbius įvykius.

8.05 val. 5a, 5b, 5c, 5d, 5e, 8a, 8b, 8c kl. ir mokiniai, atvykę iš Ukrainos,   prgimnazijos kieme dalyvavo tradicija jau tapusioje ATMINIMO LAUŽŲ CEREMONIJOJE - LAISVĖS GYNĖJŲ DIENOS MINĖJIME. Skambant varpui ir degant atminimo  progimnazijos kieme aidėjo Sausio 13-osios didvyrių vardai ir pavardės. Laisvės gynėjų dienos minėjimą organizavo progimnazijos direktorė, lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Daiva Briedienė ir  8a kl. mokiniai.

Laisvės gynėjų dieną minėjo ir priešmokyklinukai. Pagerbdami prieš 32-ejus metus žuvusiųjų Lietuvos laisvės gynėjų atminimą, 8 val. uždegė atminimo žvakeles. Pamokėlių metu ugdytiniai skaitė Vytauto Landsbergio pasakojimą SAUSIO SNIEGENOS, atliko kūrybinius darbus, skirtus Laisvės gynėjų garbei ir atminimui.

Saugokime, branginkime ir vertinkime tai, kas 1991 m. sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną, buvo iškovota.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos