Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Vilniuje pažinome Europą

  • Paskelbė : Sergej Vinogradov
  • Paskelbta: 2024-06-05
  • Kategorija: Pranešimas

Gegužės 9 - ąją švenčiama Europos diena ir minimas Lietuvos 20 - metis įstojimo į Europos sąjungą. Šią dieną Simono Stanevičiaus progimnazijos projekto "Mokyklos - Europos parlamento ambasadorės" jaunesnieji ambasadoriai vyko į Vilniaus gatvę, kuri vienai dienai virto - Europos gatve. Jaunesnieji ambasadoriai stebėjo gatvių virsmo procesą, kurį atidengė Vilniaus meras V. Benkunskas ir Europos komisijos narys V. Sinkevičius, išklausė palinkėjimus  ir jų įkvėpti  mokiniai užrašė savo palinkėjimus Europai į laiko kapsulę, kurią atvers 2044 metais.

Suko Europos laimės ratą ir pasitikrino žinias apie Europą, o teisingai atsakius laimėjo prizus.

Stebėjo iškilminga Europos Sąjungos vėliavos pakėlimo ceremonijoje Lukiškių aikštėje.

Europos dienos šventiniais renginiais jaunesnieji ambasadoriai buvo pakerėti, sužavėti, kupini įspūdžių, pasikrovę smagių pozityvių emocijų.

Šventiniai renginiai, edukacinės įvairios veiklos vyko ir pačioje Simono Stanevičiaus progimnazijoje: Neeilinė geografija –„Bendradarbiaudami gyvename įdomiau!", Darbui oficialioje ES svetainės buvo naudojamasi interaktyviu žemėlapiu. ( https://learning-corner.learning.europa.eu/play-games/eu-whats-it-all-about_lt  ). Jame slypi įvairūs faktai apie šalių kultūrą, istoriją.

Ugdydami pilietiškumo kompetenciją, artėjančių Europos Parlamento rinkimų proga, bendradarbiaujant MEPA programos mokykloms Vilniaus „Simono Stanevičiaus progimnazijos" ir Kauno „Saulės gimnazijos", jaunesnieji ambasadoriai  susitiko Kaune diskusijai, kaip būsimi Europos lyderiai! "Tvarios ateities balsai: Europos parlamento rinkimai ir Energetinė permaina".

Prisidėjome prie Europoje organizuojamos iniciatyvos, skirtos padėti efektyviau mažinti triukšmą ir gerinti žmogaus fizinę bei psichinę sveikatą – „Išgirskime tylą“.

Lyderystės ir novatoriško verslumo, tvarumo renginys „Smagu 2024"

Laisvės polėkį, bendrystės ir solidarumo jausmą galima buvo pajusti   akcijoje „Lietuva skaito".

„Simono Stanevičiaus Garbės apdovanojimai“ – skirti pagerbti, motyvuoti, kurti darnius santykius, telkti bendruomenę.

Pravestos pamokos, kūrybinės veiklos apie Europos Sąjungos įkūrimą ir  Europos Parlamento svarbą:

 Jaunesniųjų ambasadorių sukurti įtraukiantys Interaktyvūs  žaidimai.

„ES šalių analizė. Kryžiažodžių rengimas", „ EUROPOS BINGO“  Atsakinga geografijos mokytoja Viktorija Bartašiūtė.

                 MEPA jaunesniųjų ambasadorių internetiniai mokymai JAUNIMUI apie ŽIEDINĘ EKONOMIKĄ ir ŽALIĄSIAS KOMPETENCIJAS. Atsakinga Mokinių tarybos kuratorė, etikos vyresnioji mokytoja Janė Radziulienė.

                 Europos egzaminas. Istorijos pamoka - „Europos Sąjungoje žmogaus teisės ir laisvės principai“ Viktorina „ES ir AŠ". „Europos ir Europos Sąjungos susikūrimo istorija“, „Europos žemėlapis kitu kampu“ Atsakinga vyresnioji istorijos mokytoja Gabrielė Ramanauskienė.

„Europos pinigų viktorina“. Atsakinga Verslumo ir finansinio raštingumo mokytoja Lina Ryškutė.

„Europos Sąjungos vertybės – laimė ir saugumas, laisvė ir solidarumas“. Atsakinga vyresnioji etikos mokytoja Janė Radziulienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos