Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Dalijamės Velykų džiaugsmu

Progimnazijos 5-7 klasių mokiniai kviečia Progimnazijos bendruomenę į technologijų kūrybinių darbų parodą, skirtą Šv. Velykoms.

5a, 5b,5c,5d,5e klasių mokiniai technologijų pamokose kūrė parodos dalį - ,, Viščiukai". Mokiniai išmoko pasigaminti viščiuką rišant didesnius ir mažesnius bumbulus ir mazgus, įtvirtino mazgų rišimo techniką gamindami viščiuko pėdutes ir snapelius, vėliau detales sujungė ir panaudodami šakas surišo lizdelius.

6-7 klasių mokiniai, naudodami papje maše techniką, kūrė dekoraciją,, Velykinis margutis. Pirmiausia mokiniai nusipiešė margučio eskizą, iš kartono išsikirpo formą ir, pasiskirstę grupelėmis, ją apklijavo popieriumi. Vėliau vyko dažymo darbai: mokiniai spalvino pasirinkto margučio foną. Ilgiausiai užtruko papje maše masės gaminimas, margučio dekoravimas mase ir detalių spalvinimas.

Dekoracijai sukurti reikėjo ne tik kūrybiškumo ir bendradarbiavimo kompetencijų, bet ir įvairiausių priemonių: kartono, popieriaus, PVA klijų, krakmolo, miltų, guašo, akvarelės ir teptukų.

Kai buvo užbaigti darbai, mokinių grupė drauge su savo technologijų mokytojomis (Asta Stakauskaite ir Jolanta Šarskuviene) parengė kūrybinių darbų parodą ir pakvietė mūsų bendruomenę pasidžiaugti kūrybiniais mokinių darbais.

Tegul Velykų džiugios akimirkos lydi mus kasdien!

Jolanta Šarskuvienė,

technologijų mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos