Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Dėl kaukių dėvėjimo

Nuo gruodžio 1 dienos  medicinines veido kaukes arba respiratorius ugdymo įstaigose privalės dėvėti mokiniai, ugdomi pagal pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas, ir kiti vyresni nei 6 metų asmenys.

Vilniaus sveikatos biuras „Vilnius sveikiau“ pataria, kaip vaiką paskatinti dėvėti veido kaukę:

  • Papasakokite vaikui, kodėl reikia dėvėti kaukę – tai gali apsaugoti nuo susirgimo ir jį patį, ir jo klasės draugus, ir tėvelius bei artimuosius.
  • Kartu su vaiku uždėkite kaukę ant vaiko mėgstamo pliušinio žaisliuko – taip išmokysite, kaip tinkamai ją užsidėti pačiam vaikui.
  • Parodykite vaikui nuotraukas ar vaizdo įrašus, kuriuose vaikai taip pat dėvi kaukes ir su jomis jaučiasi patogiai.
  • Veido kaukę nupieškite mėgstamam jūsų vaiko filmuko personažui – pavyzdžiui, Kempiniukui. Juk kaukes dėvėti gali būti smagu!
  • Pasipraktikuokite drauge su vaiku dėvėti kaukę ar respiratorių r būdami namuose. Nors vaikui iš pradžių kaukė gali pasirodyti šiek tiek nepatogi, tačiau įpratus tai kels vis mažiau nepatogumų!

Kaukes reikia dėvėti uždarose ugdymo įstaigos patalpose visą laiką (išskyrus sportuojant, veiklų, kurių negalima atlikti būnant su kauke, vykdymo metu, taip pat neįgalumą turintiems asmenims), jas reikėtų keisti kas 3-4 valandas arba kai sudrėksta. Tėvelių labai prašome pasirūpinti, kad vaikai į mokyklą atsineštų kelias veido kaukes ir galėtų jas profilaktiškai pasikeisti.

Nuoroda į pakeitimą: https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/8b8b9f3248b011eca442ce6d75941970?jfwid=-n0odowu1v

Džiaugiamės, kad saugote save, savo vaikus ir aplinkinius!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos