Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Švenčiame Vilnių!

  • Paskelbta: 2024-01-25
  • Kategorija: Renginiai

Simono Stanevičiaus progimnazijos šventė, skirta Vilniaus gimtadieniui paminėti, buvo pilna spalvų ir edukacinių veiklų. Vilniaus gimtadienio proga Simono Stanevičiaus progimnazijoje, ankstų rytą, vis tik įėjus, mokiniai išvydo maragspalvius raudonus ir baltus balionus, o akį traukė Mokinių tarybos parengtas informacinis stendas, kuriame – svarbių Vilniui objektų nuotraukos iš šių laikų ir praeities, bei QR kodai, kuriosu nuskaičius galima rasti daugiau informacijos apie objektus pasirinktuose. vaizdo įrašuose

Pertraukų metu mokykloje skambėjo dainos apie Vilnių, o kūrybinėje ir laisvalaiko erdvėje vyko nuotaikinga viktorina „Kahoot“. 5-8 klasių mokiniai varžėsi, kas daugiau žino apie mūsų nuostabųjį miestą. Visi smagiai praleido laiką, prisiminė žinomus faktus apie Vilnių ir sužinojo daug įdomybių.

Po 4 pamokų 1 klasių mokiniai aktų salėje dainavo Vilniui skirtą dainą „Mano Lietuva“

1-4 kl. mokiniai dailės ir technologijų pamokose, remdamiesi Vilniaus architektūros informacija,  sukūrė Gedimino pilies maketus ir piešinius. Šie kūrybiniai darbai eksponuojami mokyklos I aukšto  fojė.

4c klasės mokiniai, vadovaujami mokytojos Dainos Imbrasienės, atliko kūrybinį projektą naudodami Scratch programą, tyrinėdami Fabijoniškių mikrorajono gatvių pavadinimus ir jų ryšius su įžymiomis asmenybėmis.

5b klasės mokiniai, vadovaujami mokytojos Marinos Kolesničenko, informacijių technologijų  pamokos metu naudojo dirbtinio intelekto įrankius neįprastų Vilniaus miesto vaizdų generavimui ir MS Word programoje sukūrė sveikinimo atvirutes miesto gimtadienio proga."

Vilniaus miesto savivaldybės atsiųsti gimtadieniniai lipdukai papildė šventinę nuotaiką, o mokiniai ir mokytojai džiugiai  pasipuošė jais.

Renginių, skirtų Vilniaus gimtadienio paminėjimui, programa:

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos