Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Fizinis aktyvumas Simono Stanevičiaus progimnazijoje

  • Paskelbta: 2024-01-02
  • Kategorija: Renginiai

Gruodžio 5, 12,19 dienomis S. Stanevičiaus progimnazijos sporto salėje praūžė tinklinio ir  krepšinio taiklumo  Kalėdinis turnyras.

Gruodžio 5 dieną susitiko 7- 8 klasių mergaičių tinklinio stipriausios rinktinės komandos. Turnyre vyravo draugiška  nuotaika, bet varžybos buvo atkaklios, kuriose nė viena komanda  nenorėjo nusileisti ir  nugalėtojomis tapo 8-tos klasės mergaičių rinktinė, kurios pademonstravo puikų žaidimą.

Gruodžio 12 dieną vyko 5-tų ir 6-tų klasių krepšinio taiklumo turnyras. Varžybos vyko trimis etapais, kol išaiškėjo finalo dalyviai. Nugalėtoju tapo Jokūbas Krukauskas iš 5c  kl. Antrą vietą užėmė Jonas Unguvaitis iš 5b kl., o trečiasis liko Martynas Karpičius iš 6c kl.

Gruodžio 19 dieną vyko mišrių 8-tų klasių komandų tinklinio varžybos Kalėdų taurei laimėti. Tinklinis yra viena mėgstamiausių mūsų progimnazijos mokinių sporto šaka ir į turnyrą susirinko keturios komandos ir daugybė žiūrovų bei sirgalių. Varžybos vyko ratų sistema, kai visos komandos rungiasi tarpusavyje. Po įdomių, atkaklių ir gražių kovų, paaiškėjo nugalėtojai. Pirmą vietą iškovojo 8b klasė., antrą vietą užėmė 8d klasės komanda ir trečia vieta atiteko 8a klasei. Renginio metu liejosi geros emocijos ir puiki kalėdinė nuotaika.

Fizinis aktyvumas yra viena pagrindinių žmogaus fizinės ir psichinės sveikatos gerinimo priemonių. Pastebėta, kad aktyviomis veiklomis šiuolaikiški vaikai užsiima mažiau. Aktyvūs žaidimai – tai, kas sudomina vaikus. Turbūt nėra vaiko, kurio būtų neįmanoma sudominti jokia aktyvia veikla. Simono Stanevičiaus progimnazijoje nuo rugsėjo mėnesio iki mokslo metų pabaigos vykdomos sportinių žaidimų varžybos, turnyrai. Mokiniai gali pasirinkti savo mėgstamą sporto šaką ir rungtyniauti. Tai galimybė įtraukti kuo daugiau įvairaus amžiaus moksleivių aktyviai sportuoti.

Europos mokyklų sporto diena

Spalio pirmą savaitę  Simono Stanevičiaus progimnazijos mokiniai prisijungė prie gražaus tarptautinio “Europos mokyklų sporto dienos” paminėjimo. Šiai dienai paminėti  buvo organizuojamos pamokos su netradiciniais žaidimais. Mokiniai buvo užimti įvairia fizine veikla, kurioje galėjo išbandyti vikrumą, šoklumą, taiklumą ir sužinoti, kuri komanda yra greitesnė. Dalyviai rungtyniavo linksmose estafetėse, baudų metime, tinklinio žaidime, šuoliavo per šokdynę. Šios rungtys sujungė beveik 120 mokinių. Šio renginio tikslas -  skatinti moksleivius žaisti kartu ir populiarinti aktyvų judėjimą.

5-tų klasių kvadrato varžybos

Spalio 18 dieną vyko 5-tų klasių draugiškos kvadrato varžybos. Susitiko 5a, 5b, 5c, 5d ir 5e klasių mišrios komandos. Kova dėl prizinių vietų buvo labai sunki ir po atkaklios kovos čempionais tapo 5c klasė. Antrą vietą užėmė 5a, o trečia vieta atiteko 5b klasei. Visi džiaugėsi bendryste ir smagiai praleistu laiku.

Draugiškos šeštų klasių kvadrato varžybos

 Lapkričio 14 dieną S. Stanevičiaus progimnazijos sporto salėje vyko šeštų klasių draugiškos kvadrato varžybos. Varžybose susirinko patys geriausi 6a, 6b, 6c, 6d ir 6e klasių žaidėjai. Varžybų pradžioje fizinio ugdymo mokytojai priminė kvadrato taisykles. Tuomet žaidėjai dar kartą pasitarė savo komandoje ir kiekviena klasė varžėsi su kitų klasių komandomis. Pergalę iš 6-tų klasių iškovojo 6a klasė, nors kova dėl pirmos vietos buvo nelengva, antrą vietą užėmė 6b klasė ir trečią vietą 6c klasė. Komandos žaidė atkakliai ir profesionaliai. Džiugu, kad dalyviai laikėsi pagrindinių kvadrato taisyklių bei etiško elgesio varžybų metu. Mokiniai ne tik aktyviai praleido laiką, bet ir padidino savo meistriškumą gaudant bei metant kamuolį.

7-tų klasių tinklinio varžybos

Lapkričio 21 dieną progimnazijoje įvyko 7-tų klasių draugiškos tinkIinio varžybos. Dalyvavo 7a, 7b, 7c ir 7d klasių komandos. Kadangi tinklinis yra populiari sporto šaka, buvo skirta sužaisti daugiau rungtynių. Kiekviena komanda sužaidė su visomis septintų klasių komandomis. Varžybos buvo įdomios ir linksmos, džiugino techniški ir sėkmingi kamuolio perdavimai, smūgiai ir gražus komandinis žaidimas. Varžybose komandas gerai nuteikė 8b klasės mokinių profesionalus teisėjavimas. Varžybų tikslas - skatinti mokinių sportinę veiklą ir fizinį aktyvumą.

Varžybas ir turnyrus organizavo fizinio ugdymo mokytojai S. Stundienė ir V. Afanasjevas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos