Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Progimnazijos mokytojai Išbando FabLab įrangą

Gruodžio 14 dieną dailės ir technologijų mokytojai kartu su VGTU Linkmenų fabriko atstovais išbandė įrangą naujai įkurtoje inžinerinėje technologijų laboratorijoje FabLab, aptarė veiklų mokiniams organizavimo galimybes.

FabLab (angl. Fabrication/Fabulous Laboratory) dirbtuvės yra šiuolaikiška įranga aprūpinta inovacijų bei išradimų kūrimo platforma, skirta konstruoti, modeliuoti, projektuoti, gaminti įvairius gaminius, modelius, maketus ar prototipus, o tai pat skatinti kūrybiškumą, verslumą, domėjimąsi technika bei technologijomis.

Mūsų progimnazijos FabLab dirbtuvėse jau yra du 3D spausdintuvai, CNC frezavimo staklės, Lazerinė pjaustyklė, Ploteris, Elektronikos/robotikos komponentai (litavimo stotelė ir keli elektronikos/robotikos rinkiniai).

Ugdymo procese FabLab dirbtuvių privalumas – mokymas(is) autentiškoje, įveiklinančioje aplinkoje, kurioje mokiniai, iškeltiems iššūkiams ieškodami kūrybinių sprendimų, praeina vaizduotės, dizaino, prototipavimo, refleksijos ir bendradarbiavimo kelią. Mokiniai, vedami savo intelektualinio smalsumo, eksperimentuoja, tyrinėja ir išradinėja ir tai padeda jiems suvokti save besimokančiais, turinčiais gerų idėjų ir galinčiais jas įgyvendinti praktikoje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos