Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

FabLab mokymai progimnazijos mokiniams

Šiais metais mūsų progimnazija dalyvauja steigimo projekte. Projektu siekiama, kad mokyklose įrengtos FabLab dirbtuvės, aprūpintos šiuolaikiška gamybos įranga, virstų inovacijų bei išradimų kūrimo platforma, kurioje mokiniai ir mokytojai būtų laisvi eksperimentuoti, tyrinėti ir išradinėti, konstruodami, modeliuodami, projektuodami ir gamindami įvairius gaminius, modelius, maketus ar prototipus.
Įgyvendinus projektą progimnazija savo FabLab dirbtuvėse turės šią įrangą: 3D spausdintuvą, CNC frezavimo stakles (CNC – Computer Numerical Control), lazerines stakles, ploterį (lipdukų pjaustyklę) bei elektronikos ir robotikos prietaisus su bent viena litavimo stotele ir keliais elektronikos/robotikos rinkiniais.

Spalio 19 – spalio 23 dienomis 14 žingeidžių mūsų progimnazijos moksleivių kviečiami dalyvauti nuotoliniuose mokymuose ir perprasti atvirų techninių kūrybinių FabLab dirbtuvių įrangos vingrybes. 5-8 klasių mokiniai nuo 10.55 iki 15.00 val. dalyvaus nuotoliniuose mokymuose. Mokymų metu VGTU Linkmenų fabriko atstovai mokinius mokys, kaip dirbti su įrenginiais ir jų programomis (mokymų programa prisegama). Mokiniams mokymų metu padės IT specialistas ir technologijų bei dailės mokytojai. 

 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos