Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Mokiniai gali valgykloje atsiskaityti grynaisiais arba kortele

Progimnazijoje maitinimo paslaugas teikianti įmonė „Sveikos mitybos partneris“ palaiko iniciatyvą ugdyti vaikų finansinį raštingumą ir sudaro sąlygas mokiniams atsiskaityti mokėjimo kortele.

Mokyklos valgyklos darbuotojai džiaugiasi, kad daugėja mokinių, kurie pereina prie atsiskaitymo negrynaisiais pinigais skaičius. Jie pastebi, kad taip didinamas mokinių saugumas, nes mažėja tikimybė, kad vaikai pames pietums skirtus pinigus, o jei pamestų kortelę, ją galima greitai užblokuoti. Taip pat tai yra patogus atsiskaitymo būdas, nes tėvams nebereikia rūpintis kas rytą turėti smulkių grynųjų pinigų, be to, jie gali stebėti valgymo įpročius: ką, kur ir už kiek vaikas perka.

Kadangi daug mokinių jau naudojasi banko mokėjimo kortelėmis, nutarta kitų atsiskaitymo negrynaisiais pinigais priemonių (apyrankių) nenaudoti.

Tikimės, kad galimybė mokiniams atsiskaityti grynaisiais arba mokėjimo kortele padės formuoti vaikų finansinio raštingumo įgūdžius, kurie būti ugdant mąstančią, savarankišką ir atsakingą asmenybę.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos