Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Pamoka valstybinėje institucijoje

5c klasės mokiniai šių metų kovo 14 dieną kartu su klasės vadove Jane Radziuliene vyko į ekskursiją Regionų administraciname teisme Vilniaus Rūmuose. Mus šiltai sutiko mokinio Airono mama - Teismo raštinės skyriaus vedėja ir Teisėja - Indrė Žvaigždinienė.

Pirmiausiai mokiniai turėjo progą apžiūrėti, kaip atrodo teismo posėdžių salė, sužinoti, kaip vyksta nuotoliniai teismo posėdžiai, pasėdėti teisėjų kėdėse ir iš arčiau susipažinti su teisėjo profesijos subtilybėmis, ir suvokti patikėtos atsakomybės svarbą.  Teisėja Indrė Žvaigždinienė supažindino vaikus su šio teismo specifika, teismo procesu, nagrinėjamomis bylomis, taip pat surengė vaikams improvizuotą teismo posėdį, kuriame jie bandė spręsti pačių sugalvotą ginčą. Mokiniai susidomėję klausė bei patys išbandė teisėjo, prokuroro, advokato, teismo sekretoriaus vaidmenis.

Teko pasitikrinti žinias, o teisingai atsakius laukė prizai.

Raštinės skyriaus vedėjos kabinete visus nustebino didžiulis seifas, kuriame anksčiau buvo laikomos bylos.

Pamatėme sukauptų bylų archyvus, pabuvojo net laikinojo sulaikymo kameroje nuteistiesiems, o smagiausia dalis laukė muziejuje, kur galima buvo pasimatuoti teisėjo mantiją, užsidėti teisėjo ženklą.

Nuoširdžiai dėkojame gerbiamai Teisėjai už pamoką!

Klasės vadovė

Janė Radziulienė,

etikos vyresnioji mokytoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos