Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Šventiškai pasipuošusi mokykla pasitinka Šv. Kalėdas

Mūsų progimnazija pasipuošusi Šv.Kalėdų detalėmis sutinka gražiąsias metų šventes. Jau nuo pat gruodžio mėnesio pradžios tradiciškai mokiniai, mokytojai ir darbuotojai puošia mokyklos langus ir kiemą, centrinį I aukšto įėjimą, parengia instaliacijas prie aktų salės ir joje, II aukšto fojė.

Langus kalėdiniais žaisliukais ir įvairių šalių pilių karpiniais  puošė dailės studijos mokiniai (vadovė – dailės mokytoja ekspertė Jurga Sidabrienė). Eglutes progimnazijos viduje savo kūrybiniais darbais padabino 5-8 klasių mokiniai (mokytojos- technologijų vyresnioji mokytoja Asta Stakauskaitė, technologijų mokytoja Jolanta Šarskuvienė).  

I aukšte visus džiugina keramikos studijos mokinių sukurta prakartėlė (vadovas – dailės mokytojas Marius Baliulevičius).

Dailės, technologijų pamokose ir dailės ir keramikos studijų užsiėmimuose mokiniai sukūrė naujų kūrybinių darbų, kuriuos bendruomenei pristatė prieš Šv, Kalėdas. Keramikos studijos mokiniai sukūrė eglučių ekspoziciją, dailės pamokose 6-8 klasių mokiniai, pasinaudodami FabLab laboratorijos galimybėmis bei įkvėpti tradicinių sodų žavesio  – kalėdinius sodus. 5-7 klasių mokiniai technologijų pamokose ne tik pasiuvo eglutes, dovanų maišelius, iš konkorėžių padarė šventinius kamuolius, bet ir visa tai apibendrino  kūrybinių darbų parodoje ,,Stebuklingas miškas“. Dailės studijos 3,4, ir 5 klasių mokinai sukūrė vitražinius žibintus, o jauniausieji, 1-2 klasių, dailės studijos mokiniai kviečia mūsų bendruomenę į kūrybinių darbų parodą ,,Kalėdinė paroda“, kuri eksponuojama I aukšto pradinio ugdymo klasių patalpose.

Vaikštinėjant po mokyklą galima pasigrožėti ir technologijų pamokose mokinių sukurtais žibintais (eksponuojami aktų salėje) bei veltais žaisliukais (eksponuojami II aukšto fojė).

Na, o Fabijoniškių mikrorajono gyventojai drauge su mumis gali grožėtis kalėdinėmis švieselėmis ir instaliacijomis papuoštais medeliais centriniame progimnazijos kieme.

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/staneviciaus/?ref=embed_page

Informaciją parengė

Aušra Banikonienė,

muzikos mokytoja metodininkė,

 menų ir fizinio ugdymo mokytojų metodinės grupės pirmininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos