Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Tolerancijos dienos minėjimas „Žibintų šviesa“

Kiekvienais metais lapkričio 16-ąją Simono Stanevičiaus progimnazijoje yra minima Tarptautinė Tolerancijos diena, kurią  inicijuoja Tarptautinė istorinio teisingumo komisija. Šiais metais Tolerancijos dienos simbolis - Tolerancijos žibintas, simbolizuojantis šviesos sklidimą ir tamsos nugalėjimą. Ši iniciatyva tapo neatsiejama mokyklos renginio veiklų dalimi, išryškinant tolerancijos, draugiškumo, gėrio ir pakantumo vertybes. Visą savaitę mokykloje vyko įvairios veiklos, skirtos tolerancijos dienos prasmei pabrėžti.

1-4 klasių mokiniai, minėdami šią dieną, gamino savo tolerancijos žibintus, simboliškai dovanodami vieni kitiems širdelių šilumą.

5-8 klasių mokiniai, bendradarbiaudami su dailės ir technologijų mokytojomis Asta Stakauskaite ir Jolanta Šarskuviene, kūrė tolerancijos žibintus, puošdami mokyklos erdves.

Dorinio ugdymo pamokose ir klasių valandėlių metu buvo žiūrimi edukaciniai filmai, diskutuojama apie toleranciją ir atliekamos kūrybinės užduotys, pabrėžiant, kad mes visi esame skirtingi, bet vienodi savo teise būti laimingi.

6d ir 6e klasių mokiniai, dalyvaujantys MEPA (Mokyklos – Europos Parlamento ambasadorės) projekte, anglų kalbos pamokose, vadovaujami mokytojos Evelinos Streckienės, taip pat paminėjo Tolerancijos dieną. Jie dalyvavo diskusijose apie ES vertybes ir toleranciją, kūrė plakatus tolerancijos tema, kuriuose tolerancijos žibintai buvo pavaizduoti kaip šviesą nešantys ir blogį nugalintys simboliai.

Mokinių taryba Tolerancijos dienos proga sukūrė meninę instaliaciją „Tolerancijos žibintai“ ,  kuri tapo mokyklos įėjimo puošmena. Mokinių taryba tikisi, kad šie žibintai ne tik džiugins mokyklos bendruomenę savo spalvingumu ir šviesa, bet ir skleis gilesnes prames - tikėjimą, atvirumą bei tarpusavio pagarbą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos