Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Lietuvos kariuomenės dienos minėjimas

Lapkričio 23 d. Simono Stanevičiaus progimnazijoje minėjome Lietuvos kariuomenės dieną, šiemet paminėdami 105-ąsias kariuomenės atkūrimo metines. Kariuomenės svarba yra neįkainojama – tai mūsų pasitikėjimo ir stabilumo šaltinis, leidžiantis mums gyventi laisvai, saugiai, kurti, mokytis ir siekti svajonių.

Minėdami šią dieną, mūsų progimnazijos 6-8 klasių mokiniai, kartu su muzikos mokytoja metodininke Aušra Banikoniene ir dailės mokytoja eksperte Jurga Sidabriene, kūrė skanduotes, išreiškiančias meilę Lietuvai, dėkingumą ir pagarbą kariams, taip pat ryžtą būti stipriais, draugiškais, siekti tikslų ir ateityje skirti jėgas bei žinias Lietuvos gynybai.

6e klasės mokiniai, lydimi klasės vadovės Evelinos Streckienės ir psichologės asistentės Viktorijos Rinkevičiūtės, lankėsi Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje. Jie susipažino su karine struktūra, aplankė muziejų, išbandė šaudymą lazeriniais ginklais ir atliko įvairias užduotis, ugdydami pilietiškumo ir lyderystės kompetencijas.

6b ir 7b verslumo klasių mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytoja metodinke Birute Vaiciukevičiene ir informacinių technologijų vyresniąja mokytoja Marina Kolesničenko svečiavosi Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-oje rinktinėje. Rinktinės vadas plk. ltn. Mindaugas Jančiukas supažindino juos su savanorių pajėgų veikla ir kaip galima prisidėti prie šalies gynybos. Mokiniai išbandė kario ekipuotę, atliko pastabumo ir pirmosios pagalbos užduotis, taip pat susipažino su naudojama ginkluote ir karine technika.

„Saugoti laisvę – mūsų visų atsakomybė“ (Benediktas Vanagas)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos