Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Progimnazija - projekto „Mokyklos – Europos Parlamento ambasadorės“ (MEPA) laureatė

Progimnazijos bendruomenę pasiekė džiugi žinia – progimnazija tapo projekto „Mokyklos – Europos Parlamento ambasadorės“ (MEPA) 2022 laureate ir yra tarp geriausių mokyklų, įvykdžiusių projekto reikalavimus.

Mūsų progimnazija ne tik buvo akredituota MEPA mokykla ir gavo tai patvirtinančią lentelę, bet ir 2023 m. gegužės mėnesį progimnazijos 8 mokiniai, jaunesnieji ambasadoriai, ir 1 mokytojas, vyresnysis ambasadorius, drauge dar su dviejų Lietuvos gimnazijų delegacijomis vyks į specialias MEPA Euroscola dienas Strasbūre.

Norėdamos būti pripažintos MEPA narėmis, mokyklos, projekto dalyvės, turi įsteigti ES informacijos centrą savo mokykloje, integruoti projekto mokomąją medžiagą į pamokas bei atšvęsti Europos dieną. Be to, mokyklos skatinamos organizuoti papildomus su ES ir EP susijusius renginius, skirtus tam tikroms temoms (pvz., EP rinkimams, teisėkūros klausimams, ES vertybėms ir pan.). Papildomi taškai skiriami už aktyvų bendruomenės įtraukimą, informaciją sklaidą ir kuo aktyvesnį moksleivių dalyvavimą.

Sveikiname projekto koordinavimo grupę (vadovė – etikos vyresnioji mokytoja Janė Radziulienė) ir linkime puikių rezultatų ir 2023 metais!

Daugiau apie MEPA projektą: https://mepalietuva.eu/ , o 2022metų rezultatus: https://mepalietuva.eu/naujienos/baigesi-mepa-2021-2022-sezonas/

Informaciją parengė Ilona Šumskienė,

direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos