Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Progimnazijoje švenčiame Europos dieną 2023

Gegužės 9 d. minime Europos dieną. Lietuvos, kaip ir kitų ES valstybių puoselėjamos vertybės yra taika, žmogaus teisės, laisvė, demokratija ir lygybė.

„Taika pasaulyje negali būti garantuota be kūrybiškų pastangų, atsveriančių jai gresiančius pavojus“, – tokiais žodžiais prasidėjo Europos Sąjungos užuomazga tapusi deklaracija, kurią 1950 m. gegužės 9 d. pateikė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Roberas Šumanas.

Europiečių vienybė ir tvirtybė išbandoma įvairiais iššūkiais, kaip antai koronaviruso pandemija ar Rusijos pradėtas karas Ukrainoje. Europos Sąjungos stiprybė yra gebėjimas suvienyti įvairovę, kurioje klesti inovatyvios ir visuomenei naudingos idėjos. Suvienijus kūrybiškumą ir žinias sukurtos vakcinos, taip pat testavimo, koordinavimo ir stebėsenos sistemos, padėjusios suvaldyti COVID-19 pandemiją. O vieningos ES sankcijos Rusijai ir sutelkta parama Ukrainai – dar vienas įrodymas, kad Europos Sąjunga, jos šalys ir piliečiai vadovaujasi savo deklaruotomis vertybėmis.


Progimnazijos bendruomenę šią dieną pasitiks klasių paruošti informaciniai stendai apie kiekvienos valstybės iškiliausius atstovus. Ilgųjų pertraukų metu 1-4 ir 5-8 klasių mokiniai pristatys savo stendinę medžiagą, atsakys į klausimus.

Taip pat Europos dienos proga progimnazijoje koncertuos Pilaitės gimnazijos mokinių muzikinė grupė „Pirmokai“.

Pamokose mokiniai ir mokytojai diskutuos apie Europos Sąjungą, valstybes, jų žmones bei puoselėjamas tradicijas bei vertybes. Mokiniai žinias apie ES pasitikrins ne tik dalyvaudami Europos egzamine, kurį organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kartu su Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija, bet ir įvairiose viktorinose, protmūšiuose.

Daugiau informacijos galite rasti progimnazijos FB puslapyje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos