Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Kalėdiniai renginiai progimnazijoje

  • Paskelbta: 2022-01-06
  • Kategorija: Renginiai

Laukdami didžiųjų žiemos švenčių progimnazijos mokiniai ir mokytojai įsisuko į šventinių renginių sūkurį.

Pirmų klasių mokiniai laukdami Kalėdų stebuklo puošė klases, patys gamino dekoracijas, lankstė angeliukus ir už gerus darbus Kalėdų Senelis pakvietė juos į ,,Raganiukės" teatrą. Vaikai susižavėję žiūrėjo spektaklį, aktyviai įsitraukė į vaidinimą, sirgo už geruosius herojus ir džiaugėsi apdovanoti Kalėdų Senelio dovanomis.

Ar kada nors girdėjote kur atsirado Kalėdinė eglutė ir kodėl žybčioja ant jos lemputės? Kodėl mes puošiame būtent šią žaliaskarę, o ne kitą medį? O ar žinojote kokiais žaisliukais puošė eglutes mūsų seneliai? Šias ir dar daugelį kitų įdomių istorijų 4A, 4B, 4C ir 4E klasės mokiniai išgirdo edukacijoje apie kalėdinius žaisliukus. Šioje edukacinėje pamokoje moksleiviai susipažino su šv. Kalėdų tradicijomis ir papročiais, įdomiausiomis šventės ypatybėmis. Vaikai patys pasigamino įvairiausius kalėdinius žaisliukus iš veltinio, pagal savo nuotaiką, mėgstamas spalvas, fantaziją ir kūrybą. 

Gausus mokyklos šokių studijos „Sukutis" (studijos vadovė - vyresnioji šokių mokytoja Vilija Narkovičienė). Šokėjų būrys dalyvavo Simono Stanevičiaus progimnazijos Kalėdiniame koncerte. Švelnus pirmokėlių sveikinimas, svajingas angelų šokis ir linksma kalėdinė polkutė padovanojo žiūrovams gražių šventinių akimirkų.

Nuo gruodžio 17 dienos prasidėjo 5-8 klasių mokinių Kalėdinių spektaklių pasirodymai. Mokinių įkūnyti personažai linkėjo vilties, gerumo, tikėjimo stebuklu, mokė draugauti, keliauti bei pažinti.

Gruodžio 23 d. -  Tradicijų ir kultūros dieną - mokytojai mokinius pakvietė į netradicines pamokas. 

Šiais metais progimnazijos bendruomenė nepamiršo gražios tradicijos  -Kalėdų proga dovanojo knygas ir stalo žaidimus Simono Stanevičiaus progimnazijos bibliotekai.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos