Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Progimnazijoje - Europos kalbų diena 2021

  • Paskelbta: 2021-09-27
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 26 dieną švenčiama Europos kalbų diena.

800 milijonų europiečių iš 47 Europos Tarybos valstybių narių yra skatinami išmokti daugiau kalbų, būdami bet kokio amžiaus, mokydamiesi mokykloje arba ne. Tikėdama, kad kalbų mokėjimas yra įrankis siekiant tarpkultūrinio bendradarbiavimo ir supratimo apie mūsų žemyno kultūrinį paveldą, Europos Taryba skatina daugiakalbystę visoje Europoje.

Antrosios užsienio kalbos mokytojos: Dalia Simanavičienė, Kamilė Tumul, Vaida Bivainytė, anglų kalbos mokytojos: Martyna Razmaitė ir Virginija Bajoriūnienė, bei dailės mokytoja Jurga Sidabrienė kartu su mokiniais aktyviai dalyvavo Europos kalbų dienos minėjime.

Visą savaitę 4 klasių mokiniai, vadovaujami anglų kalbos mokytojų Martynos Razmaitės ir Virginijos Bajoriūnienės, diskutavo ir aptarė Europos šalių kultūrų įvairovę bei daugiakalbystę, mokėsi vertinti ir gerbti šalių tradicijas, jų savitumą, simbolius. 3-4 klasių mokiniai surengė Europos šalių simbolių - vėliavų parodą „Spalvota kalba”, kuri atskleidžia šalių kalbų ir spalvų įvairovę. 

5-8 klasių mokiniai pamokų metų aptarė originalo kalba žiūrėtus filmus apie Rusiją, Prancūziją ir Vokietiją. 2a. foje yra parengta mokinių kūrybinių darbų paroda. 

6a, 6b, 6c, 6d ir 7a, 7b, 7c klasių mokiniai dailės pamokų metu sukūrė žaidimą „Kalbų ratu“, kurį iliustravo pasirinktos kalbos šalies simboliais. Pertraukų metu 1-4 ir 5-8 kl. mokiniai bei mokytojai ieškojo pasirinkto žodžio vertimo sukdami Kalbų ratą.

8a, 8b, 8c klasių mokiniai integruoto dailės, lietuvių kalbos ir užsienio kalbų projekto metu ieškojo lietuviškų patarlių ar posakių atitikmenų kitose kalbose, jas iliustravo ir puošė mokyklos erdves.

Mūsų progimnazijoje vykę edukaciniai renginiai bei projektai papildė kitus Europos valstybėse organizuojamus įvairius renginius, siekiant paskatinti kalbų mokymosi įvairovę, išugdyti pagarbą visoms Europos kalboms.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos