Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Bendruomenė susitelkė sėkmingam mokinių sugrįžimui

Vieni iš pirmųjų Vilniuje sugrįžo į mokyklą 1-4 klasių mokiniai  ir jau aštuonias savaitės visos 16-ka klasių nuo balandžio 12 d. mokosi hibridiniu būdu. Progimnazijos taryba, Mokytojų taryba, Mokinių taryba, klasių tėvų komitetai, ypač jų pirmininkai, sutelkė jėgas, kad padėtų mokytojams  ir mokiniams sėkmingai ir saugiai mokytis.

Kiekviena klasė turi savo mokymosi ir judėjimo erdves. Tokiam ugdymo organizavimui palankus ir mokyklos pastatas: yra net 5 įėjimai ir išėjimai, erdvi valgykla, platūs koridoriai, dvi sporto salės.  Visos dienos mokyklos veikla buvo organizuota taip, kad vienoje grupėje mokytųsi tik tos klasės mokiniai. Po truputį tiesioginiu būdu pradeda veikti ir progimnazijos neformaliojo švietimo veiklos – būrelius 1-4 klasių mokiniai lanko klasių principu.

Nemažai veiklų mokytojai organizuoja lauke: veikia lauko klasė, suremontuoti sporto aikštynai, vykstama į kitas Vilniaus miesto ir Fabijoniškių mikrorajono erdves. Pažymėtina, kad visos pradinės klasės progimnazijoje yra aprūpintos kameromis, grafinėmis planšetėmis, kad kuo sėkmingiau vyktų ugdymas ir mokinių, kurie pasirinko nuotolinį mokymosi būdą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos