Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Investuojame į mokinių muzikinius gebėjimus

Progimnazijoje ilgai trukusią tylą nutraukė ir ukulėlių garsai. Muzikos mokytojos metodininkės Daivos Kurcevičienės iniciatyva Simono Stanevičiaus progimnazijos 1-4 klasių mokiniai, sugrįžę iš karantino į mokyklą, muzikos pamokose mokosi groti naujai progimnazijos įsigytomis ukulėlėmis!

Įgyvendindami strateginius progimnazijos tikslus ir puoselėdami ilgametes meninio ugdymo tradicijas siekiame, kad kiekvienas progimnazijos mokinys, ypač pradinio ugdymo koncentro, neišeidamas už mokyklos ribų gautų visą reikiamą išsilavinimą.

Pasak įvairių sričių mokslininkų, yra nemažai muzikinio mokymo privalumų, ypač mokymasis groti kokiu nors instrumentu. Grojimas konkrečiu instrumentu, dainavimas lavina ne tik muzikinius, bet ir socialinio vaiko bendravimo su aplinka,  matematinius bei intelektinius  gebėjimus.  Įgūdis vienu metu ir skaityti, ir išmokti natų tekstą gerina vaiko multisensoriką. Taip pat lavinami svarbūs ir savidisciplinos įgūdžiai, nes mokantis groti ar dainuoti ugdomas mokinio kruopštumas, atidumas, gebėjimas pradėti ir atlikti užduotis. Gebėjimas mokytis ir išmokti viešai atlikti kūrinius scenoje ugdo mokinių pasitikėjimą savo jėgomis, gerina šiandien labai aktualią emocinę pusiausvyrą.

Džiaugiamės mūsų mokinių muzikavimo pamokomis ir laukiame 1-4 klasių mokinių orkestro koncerto!

Daugiau apie pamokas žr. progimnazijos facebook paskyroje: https://www.facebook.com/staneviciaus/

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos