Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Laisvės gynėjų diena progimnazijoje

  • Paskelbta: 2022-01-27
  • Kategorija: Renginiai

Sausio 13-oji - Laisvės gynėjų diena. Tradiciškai šią dieną degėme atminimo laužus, dainavome dainas, prisiminėme svarbiausius įvykius, piešėme, klijavome ir savo kūrybą dovanojome vieni kitiems. 

Sausio 13-osios rytas progimnazijoje prasidėjo Mokinių tarybos akcija „Prisisek prie širdies neužmirštuolės žiedą". Tarybos nariai dalijo neužmirštuolių žiedus ir priminė bendruomenei apie dienos svarbą.

8.00 val. progimnazijos bendruomenė prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija" ir dešimčiai minučių užgesino šviesas bei uždegė vienybės žvakutę languose dalykų kabinetuose ir kitose erdvėse.

8.05 val. 5a, 5b, 5c, 5d, 5e ir 8b klasių mokiniai progimnazijos kieme dalyvavo Atminimo Laužų ceremonijoje. Skambant varpui ir degant atminimo žvakėms ir laužams progimnazijos kieme aidėjo Sausio 13-osios Laisvės gynėjų vardai ir pavardės. Akciją organizavo mokytojai: lietuvių kalbos mokytoja ekspertė D. Briedienė, istorijos vyresnioji mokytoja J. Grigonienė.

Pertraukų metu visi norintys mokiniai susirinko dainuoti dainas apie laisvę. 5-8 klasių mokiniai kartu su muzikos mokytoja Aušra Banikoniene pertraukos metu atliko Lietuvos laisvės dainą „Laisvė" ir „Kokia nuostabi, Lietuva esi!".

Priešmokyklinio ugdymo ir 1-8 klasių mokiniai per muzikos pamokas ir neformaliojo švietimo būrelių užsiėmimuose mokėsi dainas, skirtas laisvei, dalyvavo kūrybinėse dailės ir technologijų dirbtuvėse.

Visą savaitę klasių valandėlėse, skirtose Sausio 13-ajai atminti, priešmokyklinio ugdymo, 5-8 klasių vadovai su mokiniai atliko kūrybinę užduotį „Pasidaryk neužmirštuolės žiedą“, kalbėjo apie 1991 m. įvykius, jų reikšmę, apie žmonių susitelkimą ir bendrystę, diskutavo apie laisvę ir žmonių vertybes. 1-4 klasių mokiniai atliko kūrybinę užduotį „Laisvės liepsna" naudojant origami techniką.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos