Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Po Europos Sąjungos valstybes su penktokais

Europos dieną, kuri švenčiama kiekvienų metų gegužės 9-ąją, džiaugiamasi taika ir vienybe Europoje. Šią dieną minimas istorinis įvykis – Šumano deklaracija. 1950 m. Paryžiuje pasakytoje kalboje tuometinis Prancūzijos užsienio reikalų ministras Roberas Šumanas išsakė savo idėją apie naujos formos politinį Europos bendradarbiavimą, dėl kurio karas tarp Europos tautų būtų neįsivaizduojamas dalykas. Šumano pasiūlymas laikomas dabartinės Europos Sąjungos užuomazga.

Europos dieną kasmet švenčia tūkstančiai žmonių: klausosi koncertų, dalyvauja ekskursijose, diskusijose ir kituose renginiuose, per kuriuos skleidžiama informacija apie Europos Sąjungą. Prasidėjus COVID-19 krizei, ES kviečia piliečius iš visos Europos ir pasaulio ją atrasti saugiai ir dažniausiai virtualiai.

Simono Stanevičiaus progimnazijos penktokai, minėdami Europos dieną,  informacinių technologijų pamokose neakivaizdžiai keliavo po Europos Sąjungos valstybes. Pamokų metu mokiniai aptarė pagrindinius kompozicijos elementus, komponavimo principus. Penktokai išsiaiškino, kad grafinio dizaino pagrindinė funkcija – komunikacija, o kiekvieno dizainerio tikslas – pasirenkant tinkamiausią dizaino elementų ir komponavimo principų derinį, perteikti informaciją vizualiai patraukliai, originaliai ir teisingai. 

Autorius:
IT mokyoja Alma Dvareckienė

Nuotraukos:
IT mokyoja Alma Dvareckienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos