Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Olimpinis mėnuo progimnazijoje 2020

3a, 3b, 3c, 3d klasių mokiniai ir pradinio ugdymo mokytojos: Danutė Balnienė, Liana Verbiejienė,  Renata Orlovienė, Lina Muliarčikaitė dalyvavo Lietuvos Olimpinio komiteto organizuotame projekte „Olimpinis mėnuo“.

„Olimpinis mėnuo“ – LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, LR Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) inicijuotas projektas pradinių klasių moksleiviams. Pagrindinis šio projekto tikslas – skatinti pradinių klasių moksleivių fizinį aktyvumą. Rudenį vykstančio projekto metu pradinių klasių moksleiviai supažindinami su sportu ir sveika gyvensena, skatinami aktyviai laiką leisti pertraukose tarp pamokų ir, jei įmanoma, pamokose, išbando įvairias mankštas ir žaidimus.

Pirmąją savaitę  fizinio aktyvumo veiklose, mokiniai mokėsi judėjimo įgūdžių, šoko, žaidė žaidimus, atliko nuotaikingą Ąžuolo mankštą, žiūrėjo  laidą su olimpiečiu, darė pratimus pagal trenerio rekomendacijas. Fizinio aktyvumo savaitę jaunieji olimpiečiai užbaigė aktyviai  judėdami su muzika. Antrąją savaitę dėmesys buvo skirtas gėrimams ir maisto produktams, turintiems didelį cukraus kiekį. Trečiąją savaitę su ugdytiniais  mokytojos kalbėjosi apie juoko naudą, bandė įvairiai įtempti veido raumenis ir stebėti savo savijautą. Taip pat atliko juoko jogos pratimus ir bandė juoktis dirbtinai iki tol,  kol tai peraugo į natūralų juoką. Mokiniai buvo supažindinti su priemonėmis, kurias gali naudoti nusiraminimui ir emocijų išraiškai bei išmoko keletą kvėpavimo pratimų. Vaikai patys gaminosi antistresinius žaislus. Ketvirtą savaitę trečiokai mokėsi  atsipalaidavimo pratimų. Kalbėjo, kodėl žmogui reikalingas poilsis, kaip reikia teisingai ilsėtis.

Džiaugiamės, kad į projekto veiklas aktyviai įsitraukė ir mokinių tėveliai. Tikimės, kad projekte „Olimpinis mėnuo“ įgytos žinios bus naudingos vaikų kasdienėje veikloje ir ateityje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos