Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Dalyvaujame Goethe instituto projekte

Nuo 2020 m. rugsėjo mėn. mūsų progimnazijoje pradėta įgyvendinti projekto programa su Vilniaus Goethe’s institutu „Vokiečių kalba su kiškiu Hansu”, skirta ankstyvajam vokiečių kalbos mokymui.

Programos tikslas – kad vaikai kuo anksčiau išmoktų bendrauti kita kalba. Pradėjus mokytis anksčiau – įgūdžiai išlieka ilgiau. Mokantis kitos kalbos vaikas lavina mąstyseną, kūrybiškumą, atmintį, tampa atviresnis, pajėgesnis įsiklausyti į kitus ir su jais bendrauti, geriau pajunta gimtosios kalbos ypatumus bei lavina bendruosius kalbėjimo įgūdžius. Anksčiau pramokus vienos kalbos, mokytis kitos kalbos yra lengviau. Vaikas suvokia kitą kalbą kaip aplinkos dalį ir nebijo kontaktų su kitos kultūros žmonėmis. Šiuolaikiniame pasaulyje vienos užsienio kalbos nepakanka!

Ši programa paremta natūraliu vaikų domėjimusi viskuo, kas nauja. Užsienio kalbos jie mokosi panašiai kaip ir gimtosios: klausydamiesi, žiūrėdami ir atlikdami kalbinius veiksmus. Lėlė Kiškis Hansas dalyvauja visose veiklose ir stengiasi, kad vaikams būtų smagu mokytis. Taip išugdoma palanki nuostata užsienio kalbos atžvilgiu, kuri padeda tvirtus pagrindus tolesniam ir motyvuotam gilinimuisi į kalbas.

Pamokėlėse su kiškiu Hansu vaikai žaidžia, dainuoja, šoka, rimuoja, kuria darbelius. Užsiėmimų metu naudojama Budapešto Goethes institute sukurta mokymo medžiaga, kurią sudaro mokytojo knyga su detaliais užsiėmimų planais, spalvotais įvairaus dydžio paveikslėliais, plakatais, užduočių ir spalvinimo lapais, dainų įrašai. Šią programą vykdo darželiai ir mokyklos visoje Europoje.

Pamokėles 1a klasės mokiniams veda  vokiečių kalbos  mokytoja Martyna Razmaitė.

Plačiau su programa galite susipažinti Vilniaus Goethe instituto tinklalapyje:

https://www.goethe.de/ins/lt/lt/spr/unt/kum/dfk/han.html

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos