Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Dalyvavimas socialinėje akcijoje

  • Paskelbta: 2020-10-24
  • Kategorija: Išvykos

Artėja Vėlinės – rimties ir susikaupimo metas. Mirusiųjų pagerbimo dieną keliaujame aplankyti mūsų mylimų žmonių kapų, uždegame žvakelę ir prisimename mirusiuosius.

Tačiau Lietuvoje yra ir tokių kapinių, į kurias mažai kas įžengia, jos yra apleistos, senos. Geriausias pavyzdys – Vilniaus Rasų (įkurtos 1801 m.) ir Bernardinų (įkurtos 1810 m.) kapinės. Tai vienos seniausių kapinių visoje Lietuvoje. Čia palaidoti 1831 ir 1861 m. sukilimo dalyviai, žymūs rašytojai, menininkai, mokslininkai, gydytojai, dvasininkai ir vaikai. Kasmet Vilniaus gyventojai, visuomeninės organizacijos ir įmonės kviečiamos prisijungti prie iniciatyvos tvarkyti senąsias kapines.

Spalio 23 dieną 5a klasės mokiniai kartu su klasės vadove Aušra Banikoniene taip pat prisijungė prie prasmingos Rasų kapinių aplinkos tvarkymo akcijos. Noras būti kartu  atliekant  prasmingą darbą, prisidėti prie bendro tikslo tvarkant  kapinių  aplinką, prisimenant bei pagerbiant išėjusius anapilin žmones - tai svarbiausia šios misijos užduotis. Dar anksčiau ši klasė dalyvavo ir žvakių rinkimo akcijoje „Padovanok šviesą Rasoms ir Bernardinų kapinėms“. Visos surinktos žvakės skautų pagalba bus uždegtos kapinėse lapkričio 1-osios dienos vakarą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos