Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Vykdome projektą kulinarijos ir sveikos mitybos įgūdžiams ugdyti

Šiais mokslo metais mūsų progimnazija dalyvauja programoje ,, Valgyk protingai" Ją organizuoja Všį ,, Humana People to People Baltic ''. Programos tikslas – skatinti vaikų kulinarijos ir sveikos mitybos įgūdžių ugdymą, prisidėti prie vaikų mitybos kokybės pagerinimo. Vaikai sužinos ne tik kaip paruošti paprastus, maistingus kasdienius patiekalus, bet ir išmoks įvertinti produktų kokybę, mokinsis sveikos mitybos pagrindu kritiškai įvertinti „greito“ maisto produktus ir gėrimus.

Programos veikloje dalyvaus 7a, 7b, 7c, 7d, 7e, 8a, 8b, 8c, 8d, 8e bei neformalaus ugdymo būrelis ,,Kūrybingumo studija" su programos vadove technologijų mokytoja Jolanta Šarskuvienė ir technologijų vyr. mokytoja Asta Stakauskaite.

 Programai įgyvendinti numatyti uždaviniai:

ugdyti mokinių asmeninę kompetenciją, verslumą, finansinį raštingumą;

gilinti žinias apie sveiką, racionalią ir subalansuotą mitybą, ugdyti sveikos mitybos, kaip atsvaros „greito“ maisto ir energinių gėrimų vartojimo kultūrai, principus;

analizuoti maisto kokybę, maisto produktų sudėtį ir energinę vertę, maisto švaistymo ir produktų saugojimo (sandėliavimo, konservavimo būdus ir jų įtaką maisto produkto kokybei) problemas, parengti sveiko maisto receptų;

ugdyti įpročius mažinti išmetamo maisto kiekį, taupyti lėšas ir prisidėti prie aplinkos tausojimo;

parengti projektinių veiklų (mokinių asmeninės kompetencijos, verslumo, finansinio raštingumo, sveikos mitybos, aplinkos tausojimo įgūdžių ugdymo pavyzdžių) aprašus.

Technologijų mokytoja

Jolanta Šarskuvienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos