Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Dalyvausime tradicinėje Jaunimo eisenoje!

  • Paskelbta: 2024-02-13
  • Kategorija: Kvietimas

Gerbiama mūsų progimnazijos Bendruomene,

Kviečiu Jus į tradicija jau tapusią Jaunimo eiseną „Lietuvos valstybės keliu“, kurios tikslas – paminėti Lietuvos Nepriklausomybės dieną. Renginį organizuoja Vilniaus miesto savivaldybė kartu su Lituanistų sambūriu ir Lietuvos istorijos mokytojų asociacija. Eisena prasidės 10.00 val. iš Katedros aikštės.

Mūsų progimnazijos bendruomenės sutikimo vieta – už Gedimino paminklo, ant senojo Valdovų rūmų ir Aušros Vartų kelio. Lauksime Jūsų nuo 9.30 val. iškėlę Progimnazijos vėliavą! 10.00 val. drauge su Vilniaus ir šalies mokyklų mokiniais ir mokytojais žygiuosime iš senosios Lietuvos valstybės centro į Rasų kapines, prie daktaro Jono Basanavičiaus kapo.

Nuoširdžiai kviečiu visus drauge paminėti Valstybės dieną!

Direktorė Daiva Briedienė

Nuoširdžiai kviečiu visus į šių metų šventinę eiseną „Lietuvos valstybės keliu“.

Susirinkime Vasario 16-ąją, 10 valandą į Vilniaus Katedros aikštę su trispalvėmis ir savo mokyklų vėliavomis, su būgnais ir kitais mušamaisiais – kad eiti būtų smagu.

Iš senosios Lietuvos valstybės centro – iš Šventaragio slėnio, nuo  Gedimino paminklo, kuris prieš 701 metus rašė laiškus pasauliui – eisime kartu pro Signatarų namus, Didžiojo Vilniaus seimo rūmus, Aušros Vartus į Rasų kapines, prie daktaro Jono Basanavičiaus kapo, prie už Tėvynės laisvę žuvusių sukilėlių ir savanorių kapų.

Eisime keliu, jungiančiu mus su Lietuvos valstybe ir jos kūrėjais.

Valdas Benkunskas

Vilniaus miesto savivaldybėsMeras

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos