Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Mokslo ir žinių diena

  • Paskelbta: 2024-09-03
  • Kategorija: Renginiai

Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - rugsėjo 2 d. pažymėjo Mokslo ir žinių dienos šventę „Sodai“, kurioje susibūrė pakiliai nusiteikusi progimnazijos bendruomenė. Šventėje apsilankė garbingi svečiai: politologas, Lietuvos Respublikos seimo narys R. Lopata, VDU Švietimo akademijos dr. A. Petruškevičiūtė, Vilniaus (Kalvarijos) ŠV. Kryžiaus Atradimo parapijos klebonas J. Vitkovski, progimnazijos tarybos pirmininkas K. Mikalajūnas.
Šventė prasidėjo skambant afrikietiškiems būgnams, kurie tarsi kvietė bendruomenę į šventę. Po būgnų pasirodymo prasidėjo įspūdinga mokyklos administracijos ir mokytojų kompozicija, lydima Biplanų dainos "Labas rytas". Direktorė, skambindama varpeliu kvietė visus susiburti. Mokytojai ėjo su langų rėmeliais rankose. Kiekvienas rėmelis buvo tarsi mažas langas į mokyklos gyvenimą, atskleidžiantis skirtingas ugdymo sritis ir veiklas. Vieni laikė knygą, simbolizuojančią žinias ir išmintį, kiti – gaublį ir augalą reprezentuojančius pasaulio pažinimą, vieni nešė planšetę, robotuką, simbolizuojančius šiuolaikinių technologijų naudojimą mokykloje. Muzikos instrumentas, pabrėžė meninio ugdymo svarbą. Kiekvienas mokytojas su savo pasirinkta priemone perteikė unikalų ugdymo proceso aspektą, parodydami, kaip įvairiapusiškai ir įdomiai mokykloje vyksta mokymas.
Šventėje taip pat pasirodė mokyklos meniniai kolektyvai: „Afrikos būgnai“, šokių ansamblis "Sukutis", etnografinis ansamblis „POVA“, meninio skaitymo skaitovai, o mokyklos mokinys Andrius sužavėjo visus savo daina. Šventę tęsė mokyklos direktorės kalba, kupina padėkos ir įkvėpimo, o po jos sekė svečių pasisakymai. Visa tai sukūrė šventišką, vienybės ir bendrystės atmosferą, kviečiančią į naujus mokslo metus žengti su entuziazmu ir žingeidumu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos