Vilniaus Simono Stanevičiaus progimnazija - Novatoriško verslumo mokykla 2020-2024 m.

Sąmoningumo savaitė PRIEŠ PATYČIAS 2024

  • Paskelbė : Sergej Vinogradov
  • Paskelbta: 2024-04-02
  • Kategorija: Pranešimas

Siekiame mokykloje kurti saugią ir draugišką aplinką, užkirsti kelią smurtui ir patyčioms, todėl kovo mėnesį organizavome jau tradicija tapusią, labai svarbią mūsų mokyklos gyvenime sąmoningumo savaitę  ,,Prieš patyčias 2024“.

Pirmiausia klasėse kalbėjomės, kaip padėti mokiniams atpažinti ir tinkamai reikšti savo jausmus ir emocijas, kodėl svarbu ugdyti empatiją šalia esančiam žmogui ir formuoti neigiamą nuostatą patyčioms.

2 klasių mokiniai mokės bendradarbiauti, būti draugiški dalyvaudami stalo žaidimų popietėje „ Linksmai ir naudingai“.

Bendradarbiaudami su Vilniaus apskrities policijos komisariato Vilniaus miesto penktojo komisariato mūsų progimnaziją prižiūrinčiomis pareigūnėmis organizavome 5 ir 6 klasių mokiniams pamokas tema „Teisinė atsakomybė“.

 

Mokinių taryba taip pat ėmėsi iniciatyvos – organizavo akcija "Nedelsk ir nelauk kol sunkumai užaugs" . Jaunieji progimnazijos lyderiai aplankė 2-5 klasių mokinius ir priminė: kas yra patyčios, jų formas ir kaip jas sustabdyti. Kiekviena klasėje išsirinko "Nedelski" ambasadorius - tai taikiausius, draugiškiausius klasių mokinius, kurių prireikus galima drąsiai prašyti pagalbos. "Nedelsk" pamokas vedė Mokinių tarybos nariai: :Rūta Vaškevičiūtė 5b , Nikolė Dvarvytė 5b, Mėta  Šlepikaitė 5c, Mėja Zaleskaitė 6b, Ema Mardosaitė 6b, Austėja Gaižutytė 7b, Urtė Aleknavičiūtė 7b, Saulė Kudarauskaitė 7b, Yasaman Sasha Bazrcar 7c, Marta Matijevičė ir Vilius Karalis 7c, Smiltė Kudarauskaitė ir Jaunius Duoba 7c, Juozas Augulis 8c, Marija Ambrozevič  8c ir Mykolas Martinaitis 8c, Džanardas Polozov 8e, Gytis Zabarauskas 8e, Gustas Musteikis 8e.

Liana Verbejienė,

socialinė pedagogė

Sąmoningumo savaitės PRIEŠ PATYČIAS 2024 programa

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos